24 Marz

Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe z płatków owsianych

Składniki: 

Płatki owsiane zmielone  2 szklanki 

Jaja 2 sztuki 

Olej rzepakowy 10 łyżek

Kakao 3 łyżki

Ksylitol/erytrol 10 łyżek

Mleko 1/2 szklanki

Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania: 

Nastawić piekarnik na 200 stopni. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do nich ksylitol/erytrol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a następnie dodać płatki, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Miksować tak długo aż powstania jednolita gładka masa. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w piekarniku około 15 min.

 

Twój komentarz