06 Marz

Pancakes z domowym kremem czekoladowym

Szybka i smaczna przekąska

Składniki dla 4 osób:

2 szklanki (300 g) mąki orkiszowej typ.750

2 duże jajka

1,5 szklanki (375 ml) mleka

50 g masła, roztopionego i przestudzonego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżeczki ksylitolu

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Jajka lekko roztrzepać przy pomocy rózgi kuchennej , dodać mleko, masło i wymieszać rózgą kuchenną. Bezpośrednio do mieszanki przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników i powstania gładkiego ciasta.

Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni  z obu stron, na lekko złoty kolor. 

 

Przepis na krem czekoladowy:

Składniki:

1 łyżka awokado

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżka kakao

1/2 banana

 

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i blendujemy na gładką masę.

 

Pancake posmarować domowym kremem czekoladowym.

 

Twój komentarz